Description
Syrop Czarny bez z witaminą C to połączenie 55% soku z czarnego bzu (Sambucus nigra), cukru oraz witaminy C.Składniki:Pasteryzowany sok z czarnego bzu (Sambucus nigra) – 55%, cukier, kwas L-askorbinowy (witamina C). Masa netto:250 mililitrów.Właściwości:Czarny bez dzięki wysokiej zawartości polifenoli (naturalnych przeciwutleniaczy), które eliminują wolne rodniki i zapobiegają powstawaniu stresu oksydacyjnego.Jego jagody są także źródłem żelaza, magnezu, wapnia i potasu, dzięki czemu posiadają właściwości odkwaszające.Ponadto wykazują także działanie antybakteryjne, przeciwbólowe, odtruwające i uszczelniają naczynia krwionośne.Owoce bzu czarnego spożyte w większych ilościach doskonale sprawdzają przy zaparciach, gdyż powodują efekt przeczyszczający, ułatwiając pozbycie się szkodliwych metabolitów.Zalecane dzienne spożycie:Dzieci powyżej 12. roku życia i dorośli: 20 ml (4 łyżeczki) dziennie. Produkt należy spożyć po rozcieńczeniu w 200 ml chłodnej wody. Przeciwwskazania:Nadwrażliwość na którykolwiek składnik. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Przechowywanie:Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Ważne informacje:Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani aktywnego trybu życia. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego i zróżnicowanego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Istnieje wiele czynników ryzyka choroby. Zmiana jednego z tych czynników ryzyka może wywierać korzystny wpływ lub nie wywierać go. Producent:Oleofarm Sp. z o.o.ul. Mokronoska 852-407 Wrocław
Zdrowa żywność
xxxxx
yyyyy